d’octubre 15, 2005

10a Fira de Plaques de Cava

Una de les activitats més corrents del món col·leccionista de les plaques de cava és el seguiment de les trobades que es fan arreu de Catalunya. Aquesta activitat, ara tan comuna, va néixer de forma oficial ara fa deu anys a iniciativa de la Penya Filatèlica en col·laboració amb la Societat de col·leccionistes de plaques de cava - CPC. El primer d'abril de 1995 es va organitzar, al nostre local social, la "Primera trobada de canvistes de plaques de cava". Aquesta primera trobada va ser el ferment de les posteriors trobades, al nostre local, que de forma regular tenen lloc cada primer dissabte de mes.

L'any 1996 la Penya va organitzar la Primera Fira de Plaques, tot coincidint amb la Fira de Novembre de Vilanova i la Geltrú. En les edicions dels anys posteriors es va acordar anomenar Fira de Plaques a la trobada del primer dissabte de Novembre, coincidís amb la Fira de Novembre o no. La d'aquest any, que es realitzarà el 5 de novembre, serà la 10ena edició.

Des de la primera Fira de Plaques s'ha comptat cada any amb l'edició d'una placa commemorativa i aquest any també la tindrem. Per fer-ho mes rodó, també editarem una placa commemorativa dels deu anys de la primera trobada pionera de Catalunya i que hem esmentat al principi d'aquest text. Aquí us posem els croquis de les dues plaques que estaran a disposició de tots els col·leccionistes a partir del dit dia 5.


Una de las actividades más comunes del coleccionismo de placas de cava es el seguimiento de encuentros de coleccionistas realizados en toda Cataluña. Esta actividad, ahora tan común, nació ahora hace diez años a iniciativa de la "Penya Filatèlica" con la colaboración de la "Societat de col·leccionistes de plaques de cava - CPC". Fue el primero de abril de 1995 la fecha del primero de estos encuentros. Este primer encuentro fue el fermento de los posteriores que se han ido celebrando, de forma regular y continuada, cada primer sábado de mes.El año 1996, coincidiendo con la Feria de Noviembre de Vilanova i la Geltrú, la Penya organizó la Primera Feria de Placas. Con esta denominación, Feria de Placas, se conocieron los posteriores encuentros del primer sábado de Noviembre tanto si coincidían con la Feria de Noviembre o no. Este año, en el encuentro del día 5 de Noviembre, celebraremos la 10ª edición de la Feria de Placas. Desde la primera Feria de Placas se contó con la edición de una placa conmemorativa y este año también la tendremos junto con una segunda que editaremos en conmemoración de los 10 años del primer encuentro pionero de Cataluña. Las dos placas estarán a disposición de todos los coleccionistas a partir del mencionado día 5.

One of the most common activities for the crown caps collectors are the frequent meetings held around all Catalonia. Our club was the pioneer on this kind of meetings because we organized, on 1995 April 1st, the first meeting in our central office with the collaboration of another crown caps collectors club. This kind of meeting is now held monthly each first Saturday. On 1996 during our local Fair of November celebration our club also organized another meeting named "Feria de Placas" and this year will be the tenth edition. From 1996 edition "Penya" published a commemorative crown cap and this year we plan to publish two, one for the 10th edition and another for the 10 anniversary of the first pioneer meeting.