de novembre 07, 2021

Reconeixement al col·leccionisme

Apart de les efemèrides i commemoracions que es produeixen a la nostra ciutat volem també donar un reconeixement especial per tots aquells personatges vilanovins o arrelats a Vilanova que es van destacar per la seva afició a col·leccionar. Ho volem fer mitjançant també un objecte de col·lecció com és el segell d’iniciativa particular i a la vegada anar engrandint la nostra col·lecció.
En aquesta oportunitat volem recordar, coincidint amb el 70 aniversari de la seva mort, el senyor Josep Oriol Puig i Font, destacat doctor en oftalmologia que va ser l’autor d’un diccionari d’aquesta especialitat mèdica. Entre les seves aficions, a part de ser un destacat filatelista, hi havia la de col·leccionista de rajoles de ceràmica catalanes. Ell mateix realitzà una important donació d’aquest tipus de rajoles al Museu Victor Balaguer i conformà una part important de la col·lecció de ceràmica del museu.
Ara ja tenim un segell amb la seva figura i el seu nom. Un segell de tarifa A (import del franqueig d’una carta de 20 grams) que està a disposició de tots els socis, col·leccionistes i interessats.



Además de las efemérides y conmemoraciones que se producen en nuestra localidad, queremos también dar un reconocimiento especial para todos aquellos personajes naturales o afincados en la ciudad, que se destacaron por su afición a coleccionar. Lo queremos hacer mediante un objeto también de colección como es el sello de iniciativa particular, que a la vez aumenta la colección de nuestra Sociedad.
En esta ocasión queremos recordar, coincidiendo con el 70 aniversario de su muerte, al señor Josep Oriol Puig i Font, destacado doctor en oftalmología que fue el autor de un diccionario de esta especialidad médica. Entre sus aficiones, a parte de la de ser un apasionado filatelista, había la de coleccionar baldosas de cerámica catalana. Él mismo realizó una importante donación de este tipo de baldosas al Museo Victor Balaguer y conformó una parte importante de la colección de cerámica del museo.
Ahora ya tenemos un sello con su figura y su nombre. Un sello de tarifa A (importe del franqueo de una carta de 20gr.) que está a disposición de todos los socios, coleccionistas e interesados.



In addition to the events and commemorations that take place in our town, we also want to give special recognition to all those natural and those who came to live in the city, who stood out for their love of collecting. We want to do it by means of an object that is also a collector's item, such as the stamp of private initiative, which at the same time increases the collection of our Society.
On this occasion, we want to remember, coinciding with the 70th anniversary of his death, Mr. Josep Oriol Puig i Font, a prominent doctor in ophthalmology who was the author of a dictionary on this medical specialty. Among his hobbies, apart from being a passionate philatelist, he was collecting Catalan ceramic tiles. He himself made an important donation of this type of tile to the Victor Balaguer Museum and made up an important part of the museum's ceramic collection.
Now we have a stamp with his figure and his name. A stamp of tariff A (postage amount of a letter of 20gr.) that is available to all partners, collectors and interested parties.