de novembre 19, 2021

Exposició: Publicacions bibliogràfiques d’art, àmbit de Vilanova i la Geltrú

Han estat uns mesos difícils per tots degut a la situació sanitària del país que malauradament encara persisteix. De tota manera sembla que és possible anar reprenent una certa normalitat poc a poc i amb aquesta dinàmica volem reiterar que encara hi som i volem continuar.
No volíem deixar acabar aquest any 2021 en que es compleixen els 70 anys de la nostra Societat sense tornar a engegar, encara que amb mascareta i precaucions, les nostres exposicions periòdiques. Aquestes estan dedicades a promoure, potenciar i donar a conèixer el que representa el col·leccionisme en totes les seves diferents facetes i especialitats, primer per nosaltres però també per la vida activa de la nostra ciutat.
Ho fem recuperant el projecte d’exposició que va quedar aturat l'any 2020: l'exposició de la bibliografia d'art de la nostra ciutat. Penso que és la primera vegada que Vilanova mostrarà el conjunt de llibres i publicacions específiques dedicats als artistes que han i continuen formant part de la nostra realitat artística. La barreja de bibliofília, art i Vilanova constitueix una vessant del col·leccionisme que contribueix a donar rellevància a la realitat cultural de la ciutat i dels seus ciutadans.
Volem tornar al format habitual de les nostres exposicions amb un acte de presentació, que farem el dissabte dia 27 de novembre, a les set de la tarda, en el nostre local del carrer Albert Virella i Bloda 15, i pel que comptem amb els senyors Antoni Munné-Jordà, reconegut escriptor i llicenciat en Història de l'Art, i Francesc de Paula Mestres Soler, també ben conegut editor vilanoví. Tots dos segur que contribuiran a donar-nos una bona visió del que l'exposició és i pretén.



Han sido unos meses difíciles para todos debido a la situación sanitaria del país que desafortunadamente aún persiste. De todos modos, parece que es posible ir retornando a una cierta normalidad lentamente y con esta dinámica queremos reiterar que todavía estamos y queremos continuar.
No queremos dejar acabar este año 2021 en que se cumplen los 70 años de nuestra Sociedad sin volver a iniciar, aunque con mascarilla y precauciones, nuestras exposiciones periódicas. Estas están dedicadas a promocionar, potenciar y dar a conocer lo que representa el coleccionismo en todas sus diferentes facetes y especialidades, primero para nosotros, pero también para la vida activa de nuestra ciudad.
Lo hacemos recuperando un proyecto de exposición que quedo detenido en 2020: la exposición de la bibliografía de arte de nuestra Ciudad. Pienso que es la primera vez que Vilanova mostrará el conjunto de libros y publicaciones especificas dedicadas a los artistas que han y continúan formando parte de nuestra realidad artística. La mezcla de bibliofilia, arte y Vilanova constituye un lado del coleccionismo que contribuye a dar relevancia a la realidad cultural de la ciudad y de sus ciudadanos.
Queremos volver al formato habitual de nuestras exposiciones con un acto de presentación que haremos el sábado día 27 de noviembre, a las siete de la tarde, en nuestro local social de la calle Albert Virella i Bloda 15. Y para este contaremos con los señores Antoni Munné-Jordà, reconocido escritor y licenciado en Historia del Arte, y Francesc de Paula Mestres Soler, también reconocido editor local. Los dos seguro que contribuirán en darnos una buena visión de lo que la exposición es y pretende.




It has been a difficult few months for everyone due to the health situation in the country, which unfortunately still persists. For now, it seems that it is possible to return slowly to a certain normality and with this dynamic, we want to reiterate that we are still here and we want to continue.
We do not want to let this year 2021, which marks the 70th anniversary of our Society, end without starting over our periodic exhibitions, although with a mask and precautions. These are dedicated to promoting and making known what collecting represents in all its different facets and specialties, first for us, but also for the active life of our city.
We do it by recovering an exhibition project that was stopped in 2020: the exhibition of the art bibliography of our city. I think it is the first time that Vilanova will show the set of books and specific publications dedicated to artists who have and continue to be part of our artistic reality. The mixture of bibliophile, art and Vilanova constitutes one side of collecting that contributes to giving relevance to the cultural reality of the city and its citizens.
We want to return to the usual format of our exhibitions with a presentation event that we will do on Saturday, November 27, at seven in the afternoon, in our social premises on 15th, Albert Virella i Bloda Street. For this event, we will have Mr. Antoni Munné-Jordà, renowned writer and graduate in Art History, and Mr. Francesc de Paula Mestres Soler, also renowned local editor. Both of them will surely contribute to give us a good vision of what the exhibition is and aims to do.