d’octubre 16, 2024

43 Exposició Filatèlica

El divendres dia 8 de novembre, a les 6 de la tarda, inaugurarem en el nostre local la 43a Exposició Filatèlica. L’exposició tal com ja vam fer en l’edició anterior serà d’exhibició per continuar posant en relleu el filatelista que gaudeix i aprèn amb la seva col·lecció de segells, sense cap condicionant.
En aquesta oportunitat emmarcarem la nostra Exposició en una de les efemèrides que no podíem deixar en el oblit: el bicentenari del naixement de Victor Balaguer i Cirera. Amb la nostra exposició volem adherir-nos a les celebracions que es fan i es faran a la ciutat per celebrar-ho.
La biografia de Victor Balaguer és coneguda per tots: va ser diputats a Corts representant Vilanova i la Geltrú, Catalunya i Espanya, va ser ministre d’Ultramar i de Foment, escriptor, periodista, historiador i mecenes cultural. El que potser no és tant conegut i cal posar en relleu, sobretot pels filatelistes, és que durant un temps va ser director de Correus.
Per posar de relleu aquesta efemèride hem demanat a Correus un mata-segells especial que en farà esment tot reproduint la signatura de Don Víctor. Aquest mata-segells serà utilitzat en la oficina temporal de Correus que tindrem instal·lada en el nostre local el dia de la inauguració de la exposició. Així mateix promourem l’edició d’un nou segell tipus personalitzat dedicat a D. Víctor i al seu bicentenari (adjunt us presentem la proposta de segell que hem fet a Correus) i editarem un sobre commemoratiu i un díptic, amb la relació d’expositors.
En el acte d’inauguració comptarem amb la presència del president i diversos companys de la junta de la Federació Catalana de Societats Filatèliques i es farà lliurament dels reconeixements que la Federació a concedit a diferents filatelistes alguns d’ells socis de la nostra Entitat.
L’exposició estarà oberta fins el diumenge dia 17 de novembre i es podrà visitar en l’horari propi de l’entitat, dimecres i dissabtes de 6 a 8 del vespre i els diumenges d’11 a 13 hores.


El viernes día 8 de noviembre, a las 6 de la tarde, inauguraremos en nuestro local la 43 ª Exposición Filatélica. La exposición tal y como ya hicimos en la edición anterior será de exhibición para continuar poniendo de relieve el filatelista que disfruta y aprende con su colección de sellos, sin ningún condicionante.
En esta oportunidad enmarcaremos nuestra Exposición en una de las efemérides que no podíamos dejar en el olvido: el bicentenario del nacimiento de Victor Balaguer y Cirera. Con nuestra exposición queremos adherirnos a las celebraciones que se realizan y se harán en la ciudad para celebrarlo. La biografía de Victor Balaguer es conocida por todos: fue diputados en Cortes representante Vilanova y la Geltrú, Cataluña y España, fue ministro de Ultramar y de Fomento, escritor, periodista, historiador y mecenas cultural. Lo que quizás no es tan conocido y hay que poner de relieve, sobre todo por los filatelistas, es que durante un tiempo fue director de Correos.
Para poner de relieve esta efeméride hemos pedido a Correos un matasellos especial que hará mención reproduciendo la firma de Don Víctor. Este matasellos será utilizado en la oficina temporal de Correos que tendremos instalada en nuestro local el día de la inauguración de la exposición. Asimismo, promoveremos la edición de un nuevo sello tipo personalizado dedicado a D. Víctor ya su bicentenario (adjunto le presentamos la propuesta de sello que hemos hecho en Correos) y editaremos un sobre conmemorativo y un díptico, con la relación de expositores.
En el acto de inauguración contaremos con la presencia del presidente y varios compañeros de la junta de la Federación Catalana de Sociedades Filatélicas y se hará entrega de los reconocimientos que la Federación ha concedido a diferentes filatelistas a algunos de ellos socios de nuestra Entidad.
La exposición permanecerá abierta hasta el domingo día 17 de noviembre y se podrá visitar en el horario propio de la entidad, miércoles y sábados de 6 a 8 de la tarde y los domingos de 11 a 13 horas.



On Friday, November 8, at 6 p.m., we will inaugurate the 43rd Philatelic Exhibition in our premises. The exhibition, as we did in the previous edition, will be to continue highlighting the philatelist who enjoys and learns with his stamp collection, without any conditioning.
In this opportunity, we will frame our Exhibition in one of the anniversaries that we could not leave in oblivion: the bicentenary of the birth of Victor Balaguer i Cirera. With our exhibition, we want to adhere to the celebrations that the city will held to celebrate it. Victor Balaguer's biography is known to everyone: he was a member of Parliament representing Vilanova i la Geltrú, Catalonia and Spain, he was Minister of Overseas and Development, writer, journalist, historian and cultural patron. What is perhaps not so well known and needs to be highlighted, especially by philatelists, is that for a while he was director of the Post Office.
To highlight this, we have asked Correos for a special stamp marker that will mention it while reproducing Don Víctor's signature. This stamp marker will be used in the temporary Post Office that we will have installed in our premises on the day of the opening of the exhibition. We will also promote the edition of a new personalized type stamp dedicated to D. Víctor and his bicentenary (attached we present the proposal for the stamp we have made to Correus). And we will publish a commemorative envelope and a leaflet, with the list of exhibitors.
In the inauguration ceremony, we will have the presence of the president and several colleagues of the board of the Catalan Federation of Philatelic Societies to deliver the recognitions granted to several philatelists, some of them members of our Entity.
The exhibition will be open until Sunday November 17 and can be visited during the organization's own hours, Wednesdays and Saturdays from 6 to 8 pm and Sundays from 11 am to 1 pm.