de juny 16, 2008

Nou segell personalitzat

La Penya Filatèlica ha demanat a Correus un nou segell personalitzat. En aquesta oportunitat el motiu es la commemoració del 150è aniversari del naixement de Joan Oliva Milà reconegut per la seva tasca com a primer bibliotecari de la Biblioteca Víctor Balaguer i per la seva activitat com impressor. Oliva fou el fundador de la prestigiosa impremta “Oliva de Vilanova”, establiment que elaborà bells llibres, revistes, i fins i tot segells de Correus.

Home polifacètic va estudiar a França i Anglaterra els sistemes moderns de classificació i conservació de llibres, va assolir el domini de diferents idiomes cosa que el portà a donar classes de francès a l’Ateneu Vilanoví i al Col·legi dels Escolapis. A més d’altres activitats fou també un reconegut filatelista que va reunir una destacable col·lecció de segells i de cartes pre-filatèliques, (col·lecció actualment en el fons de la Biblioteca Víctor Balaguer). Va néixer a Sant Pere de Ribes l’any 1858 i va morir a Vilanova el 1911.

El segell reprodueix una vinyeta dibuixada a l’època per l’artista barceloní Alexandre Cardumets Cazorla. El segell de tarifa A (tarifa d’una carta normal fins a 20 grams per Espanya) ja el tenim disponible a la nostra Societat.La Peña Filatélica ha pedido a Correos un nuevo sello personalizado. En esta ocasión el motivo es la conmemoración del 150 aniversario del nacimiento de Joan Oliva Mila, reconocido por su labor como primer bibliotecario de la Biblioteca Víctor Balaguer, y por su actividad como impresor. Oliva fue el fundador de la prestigiosa imprenta “Oliva de Vilanova”, establecimiento que elaboró bellos libros, revistas y hasta sellos de correos. Hombre polifacético, estudió en Francia e Inglaterra los sistemas modernos de clasificación de libros, y dominó diferentes idiomas, hecho que lo llevó a dar clases de francés en el “Ateneu Vilanoví” y en el Colegio de los Escolapios. Además de otras actividades, fue además un reconocido filatelista que reunió una destacable colección de sellos y cartas pre-filatélicas (colección actualmente en el fondo de la Biblioteca Víctor Balaguer). Nació en Sant Pere de Ribes en 1858 y murió en Vilanova en 1911. El sello reproduce una viñeta dibujada en la época por el artista barcelonés Alexandre Cardumets Cazorla. El sello es de tarifa A (tarifa de carta normal hasta 20 gramos para España) y ya esta disponible en nuestra sociedad.

Penya Filatèlica has requested to Correos (the national postal service) a new customized stamp. This time the theme is the 150th anniversary of Joan Oliva Mila's birthday, known as the first librarian of the Victor Balaguer library and as a printer. Oliva was the founder of the prestigious “Oliva de Vilanova” printing works, which produced beautiful books, magazines and even post stamps. Oliva was a polifacetic man, he studied the modern systems of book classification in France and England and learned several languages, which led him to give French lessons in “Ateneu Vilanoví” and the Escolapios school. Among other activities, he was a well-known philatelist and gathered a remarkable collection of stamps and pre-philatelic letters (a collection which now belongs to Victor Balaguer library). Oliva was born in Sant Pere de Ribes in 1858 and died in Vilanova in 1911. The stamp reproduces a drawing from Alexandre Cardumets Cazorla, an artist from Barcelona. This is a rate A stamp (a rate for normal letters up to 20g in Spain) and it is already available in our society.