de gener 14, 2006

2006, any ferroviari

Comença l’any 2006 en el que destaca la celebració del 125è aniversari de l’arribada del tren a Vilanova i la Geltrú.
La construcció del traçat ferroviari, de Barcelona a Vilanova, que va permetre l’arribada del tren al 1881 fou un dels fets importants en una època de gran desenvolupament de la ciutat.
La nostra Societat, sempre amatent als esdeveniments ciutadans, no pot deixar passar aquesta celebració i per això, hem pensat dedicar una part important de les nostres activitats de l’any a fer-nos ressò d’aquest aniversari.
Ens hem posat en contacte amb el Museu del Ferrocarril i l’Ajuntament de la ciutat per començar a organitzar una mostra filatèlica de temàtica ferroviària al recinte del dit Museu. La proposta fou acollida de forma entusiasta. Com en altres ocasions disposarem d’un mata-segells commemoratiu especial. La Filatèlia serà, un cop més, l’encarregada de divulgar una altre efemèride local.
Com sempre, anirem avisant puntualment de les informacions (llocs i dates) que es vagin concretant.


Empieza el año 2006 en el que destaca la celebración del 125 aniversario de la llegada del tren a Vilanova i la Geltrú. La construcción del trazado ferroviario, de Barcelona a Vilanova, que permitió la llegada del tren en 1881 fue uno de los hechos importantes en una época de gran desarrollo de la ciudad. Nuestra sociedad, siempre al tanto de los acontecimientos ciudadanos, no puede dejar pasar esta celebración, y por eso hemos pensado dedicar una parte importante de nuestras actividades del año a hacernos eco de este aniversario. Nos hemos puesto en contacto con el Museo del Ferrocarril y el Ayuntamiento de la ciudad para empezar a organizar una muestra filatélica de temática ferroviaria dentro del recinto del mencionado mueso. La propuesta fue acogida de manera entusiasta. Como en otras ocasiones dispondremos de un matasellos conmemorativo especial. La filatelia será una vez más, la encargada de divulgar otra efeméride local. Como siempre, iremos avisando puntualmente de las informaciones (lugares y fechas) que se vayan concretando.

The year 2006 has begun, a year during which the 125th anniversary of the arrival of the first train to Vilanova is celebrated. The building of the railroad track from Barcelona to Vilanova, which allowed the train to stop at Vilanova in 1881, was a major event in a time of great city development. Our society, always aware of the major events of the city, cannot ignore this anniversary. For this reason we have decided to dedicate most of this year activities to this celebration. We have contacted the Museo del Ferrocarril and the City Hall to start preparing a philatelic exhibition, with the railway as central theme, inside the Museum’s building, and the proposal has been gladly accepted. As in other similar events, we will have a special commemorative stamp mark. Once again, the anniversary of a major event of the city will be remembered through philatelic means. We will keep posting all new information (including places and dates) here, as soon as they are available.